Jornada Biodiversitat i Empresa. El nou repte

Rate this post

El 5 de març de 2024 s’ha portat a terme la jornada Biodiversitat i Empresa. El nou repte, on el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural conjuntament amb el Club EMAS i Ecoacsa ha presentat diferents treballs en l’ámbit de la Biodiversitat i l’Empresa. Ecoacsa ha presentat l’estudi de les normatives que apliquen en l’àmbit de la Biodiversitat a l’empresa i El Club EMAS la guia de Biodiversitat i Sistemes de Gestió Ambiental (SGA) que ha realitzat per tal que les empreses amb SGA puguin tenir eines per introduir aquesta gestió en el seu dia a dia. Podeu consultar tota la informació d’aquest projecte aquí https://clubemas.cat/news/all/2024/03/05/0001/-jornada-biodiversitat-i-empresa-el-nou-repte

Ja pots fer la inscripció a l’acte de lliuramemt dels Premis EMAS Catalunya 2023

Rate this post

El Club EMAS us invita a l’acte de lliurament dels Premis EMAS Catalunya 2023.

Aquest acte serà conduït per la Gemma Puig, presentadora de diferents espais del temps a TV3 i a Catalunya Ràdio i comptarà amb la presència del Conseller i de la resta de càrrecs del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La jornada es durà a terme el proper dia 23 de novembre, de 10 a 13:30 hores, a l’Auditori del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, c/Foc, 57.
VEURE/DESCARREGA INVITACIÓ 

Es demana confirmació d’assistència mitjançant formulari d’inscripció que trobareu EN AQUEST ENLLAÇ abans del dia 22 de novembre. (Places limitades per ordre d’inscripció)

L’objectiu d’aquesta jornada és reconèixer la tasca portada a terme per les organitzacions EMAS i donar també el guardó al mIllor projecte en Tàndem. Es vol agraïr així l’esforç de tots els protagonistes que ho fan possible.

Ajudem a implantar estratègies de biodiversitat a les empreses

Rate this post

Aquest nou projecte té per objectiu la inclusió d’aspectes relacionats amb la conservació i la gestió de la biodiversitat en el marc d’empreses i organitzacions amb sistemes de gestió ambiental (SGA)

L’acció té per objectiu la creació d’una guia que serveixi d’ajuda per la integració d’aquests aspectes en el dia a dia de les empreses.

Si ets una organització amb un sistema de gestió ambiental implantat (EMAS, ISO 14001 i/o altres) participa omplint aquesta enquesta https://forms.gle/NbgKvV8mgmZ7U7KcA





 

Presenta candidatura als Premis EMAS Catalunya 2023 en la candidatura Millor projecte en Tàndem

Rate this post

Del 24 d’abril fins a l’11 de setembre de 2023 està obert el període de presentació de candidatures als Premis EMAS Catalunya 2023. 

Els Premis EMAS Catalunya es realitzen cada dos anys i estan adreçats a qualsevol organització registrada EMAS que disposi com a mínim d’un centre ubicat a Catalunya. Són un estímul per promoure la millora ambiental d’aquestes organitzacions. Aquest any 2023, de nou, s’obre una candidatura per a premiar la co-creació i desenvolupament de projectes ambientals de forma conjunta. (Aquesta candidatura s’emmarca en les actuacions del projecte Tàndem www.tandem.cat

Animem a presentar candidatura a aquests Premis tant a les entitats com a les empreses que han col·laborat per a portar a terme projectes conjuntament.

A la candidatura “Millor projecte en Tàndem” s’han de presentar les parts que participen en el projecte i no és exclusiva només per col·laboracions i projectes amb organitzacions EMAS, sinó que està oberta a d’altres organitzacions siguin o no EMAS

En aquesta categoria es premiarà el millor projecte de col·laboració en matèria de medi ambient que s’hagi portat a terme de manera conjunta entre una empresa i una o més entitats/organitzacions. L’objectiu d’aquesta cooperació ha d’incorporar beneficis adreçats tant a l’organització o empresa com al partner/s del tercer sector. 

En aquesta edició hi ha 4 categories en les quals es pot participar: 

Millor declaració ambiental, millor acció d’implicació de les parts interessades, millora del comportament ambiental i millor projecte en Tàndem (de nou per l’edició 2023) 

Tota la informació sobre la convocatoria d’aquest any 2023 en aquest ENLLAÇ

Tota la informació sobre els Premis EMAS Catalunya en aquest ENLLAÇ 

Un nou projecte en tàndem a conèixer! Tisanes per la biodiversitat

3/3 - (1 vote)

Grup Natura Freixe, Reserva Natural de Sebes, Fundació Catalunya La Pedrera, Ajuntament de Flix, Parc de les Olors i l’empresa Reyoma, porten a terme el tàndem Tisanes per la biodiversitat. La creació de tres infusions solidàries que contribueixen a conservar la natura. Vols conèixer com ho fan? https://tandem.cat/project/tisanes-per-la-biodiversitat/

Feta la 3ª i darrera visita empresarial del 2022

1/3 - (1 vote)

El passat 7 d’octubre vam fer la darrera visita empresarial del projecte tàndem en aquest any 2022. Aquesta visita va comptar amb 14 assitents d’empreses i organitzacions ambientals del pais que van poder conèixer les activitats de l’Associació Sèlvans en un bosc majestuós a la Garrotxa amb risc de ser talat.

Sèlvans treballa de des fa més de 17 anys en la identificació i preservació d’aquells boscos que fa més temps que no es talen, per tal de fer realitat a Catalunya una primera xarxa de boscos on la natura hi pugui seguir desplegant tot el seu potencial i esplendor. Una infraestructura verda insdispensable preveïdora dels serveis ecosistèmics més rics i diversos, un nou recurs forestal per a la propietat forestal i per a la dinamització del territori.

El projecte visitat va oferir a les empreses equlibrar el seu impacte sobre la biodiversitat i el clima, a la vegada que incidir positivament sobre la salut i el benestar de les persones. Tanmateix, els assistents van tenir l’oportunitat d’assistir també al III Fòrum Sèlvans a Sant Feliu de Pallarols.

Feta la 2ª visita empresarial del Tàndem 2022

3/3 - (1 vote)

En el marc del projecte, el passat 21 de setembre del 2022 vam anar a visitar els projectes de l’Associació Mediambiental La Sínia a la desembocadura del riu Gaià.

L’Associació Mediambiental la Sínia va nèixer a mitjans de 1997 amb l’objectiu d’oferir serveis i activitats dirigides al coneixement, conservació i restauració/recuperació del patrimoni natural, cultural i històric de la conca baixa del riu Gaià. En aquesta primera etapa, el conjunt d’actuacions promogudes per l’entitat eren obertes a escoles, associacions de pares i mares, famílies i ens i organismes públics i/o privats.

En aquests moments, i sense deixar de banda la seva tasca fundacional, a partir de l’any 2009 la Sínia dona un pas endavant comprometent gran part de la seva activitat en la gestió activa de l’espai fluvial del conjunt de la conca del riu Gaià i la seva àrea d’influència litoral (costes del tarragonès).

En aquesta 2n visita empresarial del projecte vam conèixer els seus projectes 15 persones de 14 organitzacions (empreses de diferents sectors i administracions públiques) que van poder participar en activitats de voluntariat ambiental i conèixer detalladament els projectes que es porten a terme en la desembocadura del riu Gaià.

Feta la 1ª visita empresarial del Tàndem al 2022

3/3 - (1 vote)

El passat 17 de juny de 2022 es va portar a terme una de les visites empresarials previstes en el marc de les actuacions del projecte Tàndem 2022. Aquesta visita va tenir lloc al Centre-Masia Camadoca on l’entitat ADEFFA porta a terme els seus projectes i actuacions.

ADEFFA és una entitat sense ànim de lucre, amb 15 anys d’història que vetlla per la preservació de les espècies amenaçades i els seus hàbitats, utilitzant l’educació ambiental i el voluntariat ambiental com a eines fonamentals per a la conservació. El centre Camadoca és la seva seu i un centre de fauna on es duen a terme actuacions de cria en captivitat, sensibilització ambiental, i s’acullen animals irrecuperables i exòtics.

En aquesta visita van participar 19 persones de 14 empreses del territori que van poder conèixer els diferents projectes que treballa l’entitat així com visitar les seves instal·lacions, extreure espècies invasores de la Riera de Merlès i fer alliberaments d’animals ja recuperats.

Entre l’entitat ambiental i algunes de les empreses ja es van establir col·laboracions com donació de materials de manera gratuïta per part de les empreses a alguns dels seus projectes.

Si vols participar en les properes visites empresarials del projecte Tàndem, inscriu-te en aquest formulari https://clubemas.cat/forms/visites_empresarials_tandem